maanantai 13. helmikuuta 2012

White storage


Viime viikolla saatiin lainaksi kaverin auto ja kurvattiin töiden jälkeen Ikeaan. Selvittiin sieltä ihan ennätysajassa, taisi mennä tunti ja meillä oli kamat kärryssä. Kaikki Ikeassa käyneet tietää, mistä puhun – hiton labyrintti! Tosin lähdettiin hakemaan vain kahta juttua, joiden ostamista olimme suunnitelleet jo jonkin aikaa. Kenkäkaappi sopii pieneen ja hankalan malliseen eteiseen kuin nyrkki silmään; on vaan niin ihanaa, kun kenkävuoren saa vihdoinkin jonnekin piloon – ja järjestykseen. Kenkäkaappi on Ikean Ställ-sarjaa ja sinne mahtuu parisenkymmentä popoparia.


Olohuoneeseen tuli kauan katselemani valkoinen Bestå-taso kiiltävillä ovilla. Sarja on siitä hyvä, että tason voi suunnitella itse (niin kuin varmaan monet muutkin Ikean mallit) eli nyt meillä on juuri passelin kokoinen ja värinen tv-taso. Varsinkin lasipinta ja kiiltävät ovet ovat ihanat. Olisin toivonut samanlaista pintaa myös kenkäkaappiin. Ja sanomattakin on selvää, että taso syö mukavasti tavaraa sisäänsä, varsinkin elektroniikka on vihdoin pois silmistä.


Valkoiset pinnat saattavat tuntua monista valjulta ja kolkolta, mutta minusta se jotenkin rauhoittaa tilaa ja tuo siihen yhtenäisyyttä. Valkoiseen pintaan on sitä paitsi ihana alkaa yhdistellä kaikkea vanhaa ja patinoitunutta; kenkäkaapin päälle suunnittelin laittavani vanhat kehykset ja tv-tasolle vanhan vaasin tai kynttiläjalan.

Ei kommentteja: