perjantai 15. kesäkuuta 2012

Eestimaal


Heipat ja pahoittelut radiohiljaisuudesta! Täällä ollaan lomailtu ja otettu rennosti, kuinkas muutenkaan. Startattiin äidin kanssa kesäloma Viron matkalla. Matkustimme neljän päivän aikana pisin Pohjois-Viroa ja kävimme tutustumassa kauniisiin virolaisiin kartanoihin. Virossa on ihan hirvittävästi kartanoita, niitä rakennettiin 1700-luvulla saksalaisten toimesta yli tuhat. Niistä on säilynyt noin kolmasosa. Ehdimme kiertää mm. Sagadin, Palmsenin, Aasperen, Vihulan ja Sakun kartanot. Lisäksi vierailimme metsämuseossa ja merimuseossa, joissa niin ikään riitti kaunista katseltavaa (ja kuvattavaa). Viimeiseksi käväisimme Rakveren kaupungissa, sen linnassa ja markkinoilla. Matkan ajaksi oli luvattu sadetta, mutta aurinko se vaan jaksoi paistaa lämpimästi, ajai. Kaikkialla oli niin kaunista ja vihreää.


Jos arkkitehtuuri ja kauniit maisemat kiinnostavat, suosittelen lämpimästi tämäntyyppistä kierrosta. Kartanot sijatsevat lähellä toisiaan, joten reitti on helppo suunnitella. Ja joskus on avartavaa käydä myös sen tutun ja turvallisen Tallinnan ulkopuolella. Pieni varoituksen sana kuitenkin hyttysistä; niitä on tänä kesänä PALJON.

3 kommenttia:

Murmelly kirjoitti...

Oi, näyttää mielenkiintoselta! Täytyy laittaa noista kartanoista vinkkiä eteenpäin porukoille, jotka on aika ahkeria Viron kiertäjiä.

Anna kirjoitti...

Murmelly: tee niin! Mielenkiintoista nähtävää löytyy paljon.

Unknown kirjoitti...

Ihanan valoisa ja kaunis sekä persoonallinen blogi/koti teillä!

Matkalla olisi kiva olla koko ajan, matkakuumetta poden blogissani vähän väliä. ;)

Jään ehdottomasti lukijaksesi! Ja lisään Sinut suosikkeihini! Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa!

t. Veera